Implikationer ved rumlig habitatdiversitet på kostudvælgelse hos europæiske bisoner og Przewalskis heste i et genforvildet område

Abstrakt

I Europa er interessen for at introducere megaherbivorer for at nå ambitiøse habitatgenopretningsmål stigende. I denne undersøgelse præsenterer vi resultaterne af et et-årigt overvågningsprogram i et rewilding-projekt i Tyskland (Doeberitzer Heide), hvor europæiske bison (Bison bonasus) og Przewalskis heste (Equus ferus przewalskii) blev introduceret med henblik på økologiske restaureringsformål. Vores mål var at undersøge føde- og habitatpræferencer for Przewalskis heste og europæiske bisoner under fritvalgsforhold uden fodertilskud. I en tilfældig skovklassificeringstilgang brugte vi multitemporale RapidEye-tidsseriebilleder til at kortlægge mangfoldigheden af tilgængelige habitater inden for undersøgelsesområdet. Denne rumlige eksplicitte habitatfordeling fra satellitbilleder blev kombineret med direkte feltobservationer af sæsonbestemte fødepræferencer for begge arter. I overensstemmelse med tilgængeligheden af foretrukne foderplanter viste europæiske bison- og Przewalskis heste begge sæsonbestemte habitatpræferencer. På grund af deres forskellige præferencer for foderplanter overlappede de ikke i habitatbrug undtagen i kort tid i den koldere årstid. Europæiske bisoner brugte åbne habitater og især våde åbne habitater mere end forventet baseret på tilgængelige habitater i undersøgelsesområdet. Sammenlignende fouragerings- og fodringsnicher bør tages i betragtning ved etablering af projekter med flere arter for at maksimere resultatet af restaureringsprocesser.

Deklaration: 2. Videnskabelig artikel
Udgiver:
Diversity, marts 2019
Forfattere: Luisa Zielke, Nicole Wrage-Mönning, Jürgen Müller og Carsten Neumann

Link til Implications of Spatial Habitat Diversity on Diet Selection of European Bison and Przewalski’s Horses in a Rewilding Area