Danmarks Naturfredningsforenings syn på dyrevelfærd i naturnationalparker
Fra artiklen:  “Rewilding-projekter findes allerede i Danmark, og projekterne har det til fælles, at dyrene som udgangspunkt ikke fodres. Derfor vurderer projektejeren løbende, hvor mange dyr der skal være på området, og dyrene skal hyppigt tilses. Dyrene må selvsagt ikke lide.
Det ansvar er helt essentielt og hovedprincippet bag rewilding. Desværre har der for nylig været nogle eksempler, hvor det ansvar er blevet svigtet, og antallet af dyr har vokset sig alt, alt for stort til fødegrundlaget, og man har ikke taget vare på dyrene. Det har ikke været reglerne, men efterlevelsen af reglerne, der har været mangelfuld.

Men hvordan undgår vi, at de samme fejl sker igen? Og vil der ikke altid være en risiko for, at dyrene kommer til skade i naturnationalparkerne?

De spørgsmål har Bo Håkansson, biolog i Danmarks Naturfredningsforening, svaret på.

Deklaration: 6 Debatartikel, skrevet af ikke-fagfolk
Udgiver:
  Danmarks Naturfredningsforening
Forfattere: Bo Håkansson, Seniorrådgiver naturpolitik og artsforvaltning, DN

Link til artikel: DN: Ingen rewilding-dyr skal dø af sult eller lide i naturen