I december 2020 gik specielister fra IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services, FNs “biodiversitetspanel”) og IPCC (FNs klimapanel) sammen om at udfærdige en rapport om sammenhængene mellem de to, verdensomspændende kriser; den hastigt svindende biodiversitet og de eskalerende klimaforandringer – begge som følge af menneskelige påvirkninger af både naturen og atmosfæren.

  1. Klima og biodiversitet er uløseligt forbundet med hinanden og med menneskelige femtid
  2. Bevaring af biodiversitet i lyset af klimaforandringerne
  3. Virkningerne på biodiversitet ved tiltag til begrænsings af klimapåvirkninger
  4. Biodiversitet og klimatilpasninger
  5. Påvirkning af biodiversitetsbevarende tiltag på klimaforandringerne
  6. Interaktioner, begrænsninger og tærskeler i mødestedet mellem biodiversitet,
  7. Løsninger i krydsfeltet klima-biodiversitet-samfund

Rapporten har været omtalt i en artikel på videnskab.dk, der kan ses her

Deklaration: 1. Videnskabelig rapport
Udgiver:
Scientific outcome of the IPBES-IPCC co-sponsored workshop on biodiversity and climate change; IPBES secretariat, Bonn, Germany, DOI:10.5281/zenodo.4659158.
Forfattere: Pörtner, H.O., Scholes, R.J., Agard, J., Archer, E., Arneth, A., Bai, X., Barnes, D., Burrows, M., Chan, L., Cheung, W.L., Diamond, S., Donatti, C., Duarte, C., Eisenhauer, N., Foden, W., Gasalla, M. A., Handa, C., Hickler, T., Hoegh-Guldberg, O., Ichii, K., Jacob, U., Insarov, G., Kiessling, W., Leadley, P., Leemans, R., Levin, L., Lim, M., Maharaj, S., Managi, S., Marquet, P. A., McElwee, P., Midgley, G., Oberdorff, T., Obura, D., Osman, E., Pandit, R., Pascual, U., Pires, A. P. F., Popp, A., Reyes-García, V., Sankaran, M., Settele, J., Shin, Y. J., Sintayehu, D. W., Smith, P., Steiner, N., Strassburg, B., Sukumar, R., Trisos, C., Val, A.L., Wu, J., Aldrian, E., Parmesan, C., Pichs-Madruga, R., Roberts, D.C., Rogers, A.D., Díaz, S., Fischer, M., Hashimoto, S., Lavorel, S., Wu, N., Ngo, H.T.

Link til Scientific outcome of the IPBES-IPCC co-sponsored workshop on biodiversity and climate change