Old-growth forests as global carbon sinks
oversættelse af abstract

Abstrakt

Gammelskove fjerner kuldioxid fra atmosfæren1,2 med hastigheder, der varierer med klima og kvælstofreserver3. Den lagrede (sekvestrerede) kuldioxid lagres i levende ved og langsomt henfaldende, organisk materiale i afføring og jord4. Gamle skove tjener derfor som et globalt kuldioxiddræn, men de er ikke beskyttet af internationale traktater, fordi det generelt menes, at aldrende skove holder op med at akkumulere kulstof5,6. Her rapporterer vi om en søgning i litteratur og databaser for skov-carbon-flux estimater. Vi finder, at i skove mellem 15 og 800 år er netto økosystemproduktiviteten (nettokulstofbalancen i skoven inklusive jord) normalt positiv. Vores resultater viser, at gammelskove kan fortsætte med at akkumulere kulstof, i modsætning til hvad der længe har været opfattelsen; at de er kulstofneutrale. Over 30 procent af det globale skovareal er udrevet primærskov, og dette område indeholder de resterende gammelskove7. Halvdelen af ​​de primære skove (6 × 108 hektar) er placeret i de boreale og tempererede områder på den nordlige halvkugle. På grundlag af vores analyse binder disse skove alene omkring 1,3 ± 0,5 gigaton kulstof om året. Vores resultater tyder således på, at 15 procent af det globale skovareal, som i øjeblikket ikke tages i betragtning, når man udligner stigende atmosfæriske kuldioxidkoncentrationer, giver mindst 10 procent af den globale netto økosystemproduktivitet8. Gammelskove akkumulerer kulstof i århundreder og indeholder store mængder af det. Vi forventer dog, at meget af dette kulstof, selv kulstof fra jorden9, vil flytte tilbage til atmosfæren, hvis disse skove bliver forstyrret.

1) Carey, E. V., Sala, A., Keane, R. & Callaway, R. M. Are old forests underestimated as global carbon sinks? Glob. Change Biol. 7, 339–344 (2001) 2) Pregitzer, K. S. & Euskirchen, E. S. Carbon cycling and storage in world forests: biome patterns related to forest age. Glob. Change Biol. 10, 2052–2077 (2004), 3) Magnani, F. et al. The human footprint in the carbon cycle of temperate and boreal forests. Nature 447, 848–850 (2007) 4) Zhou, G. Y. et al. Old-growth forests can accumulate carbon in soils. Science 314, 1417 (2006) 5) Kira, T. & Sihdei, T. Primary production and turnover of organic matter in different forest ecosystems of the western pacific. Jpn. J. Ecol. 17, 70–87 (1967), 6) Odum, E. P. The strategy of ecosystem development. Science 164, 262–270 (1969), 7) FAO. Global Forest Resources Assessment 2005. Progress towards sustainable forest management. Forestry Paper 147 (Food and Agriculture Organization of the United Nations, 2006), 8) Bolin, B. et al. in IPCC, Land Use, Land-Use Change, and Forestry. A Special Report of the IPCC (eds Watson, R. T. et al.) 23–51 (Cambridge Univ. Press, 2000), 9)Fontaine, S. et al. Stability of organic carbon in deep soil layers controlled by fresh carbon supply. Nature 450, 277–280 (2007)

Deklaration: 2. Videnskabelig artikel
Udgiver:
Nature, sept 2008
Forfattere: Sebastiaan Luyssaert, E. -Detlef Schulze, Annett Börner, Alexander Knohl, Dominik Hessenmöller, Beverly E. Law, Philippe Ciais  & John Grace

Link til Old-growth forests as global carbon sinks