Hvorfor det er nøglen til klimakampen, at holde modne skove intakte
Bevarelse af modne skove kan spille en afgørende rolle i at fjerne CO2 fra atmosfæren, siger forsker i forvaltningsstrategier William Moomaw. I et e360-interview [tidsskrift fra Yale Universitet, red] fortæller han om vigtigheden af eksisterende skove, og hvorfor presset på at fælde dem til brændsel til at producere elektricitet er misforstået.

William Moomaw har haft en fremtrædende karriere inden for fysisk kemi og miljøforskning, hvor han hjalp med at grundlægge Center for International Environment and Resource Policy på Tufts Universitys Fletcher School og fungerede som hovedforfatter på fem rapporter fra FNs Klimapanel (IPCC). I de senere år har Moomaw vendt sin opmærksomhed mod at arbejde på naturlige løsninger på klimaændringer og er blevet en førende fortaler for, hvad han kalder “proforestation” – hvor man efterlader ældre og midaldrende skove intakte på grund af deres overlegne evner til kulstofbinding.

Yale Schoole of the Environement

Deklaration: Interview med fagperson i videnskabeligt orienteret magasin
Udgiver:
Yale Schoole of the Environement, oktober 2019
Forfatter: Fen Montaigne

Link til Why Keeping Mature Forests Intact Is Key to the Climate Fight