Viden om vild natur

Viden om Vild Natur redigeres ud fra principper om at bidrage til kvalificering af debatten om den vilde naturs muligheder. Det sker dels gennem korte, beskrivende artikler, skrevet til sitet, dels gennem en omfattende samling af links til fagfællebedømte, videnskabelige rapporter og artikler og til artikler med videnskabeligt indhold, skrevet af forskere og videnskabsformidlere. For at hjælpe ikke-fagfolk er der til hver artikel en kort, introducerende omtale af indholdet.

Der linkes i det alt væsentlige til materiale af naturvidenskabelig art, med vægten på biologi, palæontologi og geologi. Der kan endvidere findes links til jura (lovstof), filosofiske/politiske områder og undersøgelser af samfundsmæssig art (det kan være historiske fremstillinger af landskabsudviklingen, vælgerundersøgelser af syn på natur, turisme og nationalparker og økonomiske konsekvenser af naturbeskyttelse)
Redaktionen består i marts 2022 af
Thomas Niels Thomsen, webmaster, administrator
Wilhelm Lorenzen Fabricius, chefredaktør, administrator
Nina Berg, redaktør
Jens Lykkebo, redaktør
Ken Buk, redaktør

Anders N. Michaelsen, redaktør

Redaktionen er uafhængig af forskningsorganisationer og er ikke talerør for nogen civilsamfundsorganisation. De enkelte redaktionsmedlemmer kan være aktive i forskellige foreninger og sammenslutninger, men det er ikke derfor, de sidder i redaktionen. Redaktionen er selvsupplerende.

Alle tekster og billeder i vores egne artikler udgives under Creative Commons og stilles vederlagsfrit til rådighed af forfattere og fotografer. De kan derfor frit citeres med kildeangivelse.

Redaktionen er økonomisk uafhængig, drives af frivillige og alle udgifter til oprettelse og drift af siden er betalt af redaktionen selv og deres venner.
Redaktionen modtager gerne forslag til artikler, der kan kvalificere debatten. De kan sendes på redaktionen@videnomvildnatur.dk Og har du forudsætningerne for at skrive en omtalende tekst på max 1000 anslag, inkl mellemrum, vil den blive modtaget med kyshånd, men vi underkaster det stadig det redaktionelle blik.

Mails vedrørende forslag til redaktionen besvares, rettelser af faktuelle fejl modtages med taknemmelighed. Brok over vores standpunkt i debatten besvares ikke og slettes uden videre.

Redaktionens standpunkt er helt klart: vi er tilhængere af så vild natur som muligt i det danske landskab, tilhængere af rewilding der tager de behørige hensyn til velfærden for dyr, der sættes ud bag hegn og af et naturvidenskabeligt udgangspunkt for forvaltningen af den danske natur. Vi hævder til hver en tid naturens førsteprioritet i områder, der udlægges til såvel naturnationalparker som andre reservater. Vi har forpligtet os på at tale sagen for De Andre Liv